top of page

Zobsiksnas maiņa

Tie, kuru auto kaut reizi mūžā ir plīsusi zobsiksna, zina, ka zobsiksnas plīšana var radīt ļoti dārgu un laikietilpīgu motora remontu, tādēļ vēlamies lieku reizi atgādināt – braukt ar zobsiksnu līdz pēdējam nav labākais veids, kā ieekonomēt naudu, jo zobsiksnas maiņa būs daudzas reizes lētāka, kā motora remonts vai sliktākajā gadījumā – motora nomaiņa.

Iegādājoties auto ir jānoskaidro, kādu kilometrāžu ir noteicis ražotājs, pēc kuras auto ir jāveic zobsiksnas maiņa. Vidēji zobsiksnas maiņa ir jāveic pēc 100 000 – 200 000 nobrauktiem kilometriem, atkarībā no auto modeļa. Ja jūs iegādājaties lietotu auto, jūs nevarat būt drošs par to vai auto oriģinālais rādījums patiešām atbilst patiesībai, tādēļ iesakām veikt zobsiksnas nomaiņu uzreiz pēc lietota auto iegādes, lai aiztaupītu sev liekus pārdzīvojumus un galvassāpes.

Neatkarīgi no nobrauktā kilometru skaita – ja jūsu auto izpūtējs pastiprināti izdala dūmus, tiek novērota nevienmērīga motora darbība, motora iekšpusē parādās tikšķoša skaņa, ir problēmas ar auto iedarbināšanu, pazeminās eļļas spiediens vai tiek novērotas eļļas noplūdes, noteikti neatlieciet autoservisa apmeklējumu, jo visas iepriekšminētās pazīmes norāda uz zobsiksnas nodilumu.


bottom of page